sunnuntai 12. lokakuuta 2014

3D-tulostuksen suunnitelmat Hämeenkylän koulussa

Lukuvuonna 2014-2015 Hämeenkylän koulussa 3D-tulostukseen tutustutaan kahdessa valinnaiskurssissa. Koska toinen kursseista käynnistyy vasta ensi vuoden puolella, ja nyt käynnissä oleva kurssi perehtyy 3D-tulostukseen vasta 2. jaksossa, ei konkreettista kokemusta onnistumisista ja haasteista vielä ole. Suunnitelmista on sen sijaan mahdollista hieman kirjoittaa.

Valinnaiskurssilla Ihmefysiikkaa ja pulmamatematiikkaa tullaan kokeilemaan matemaattista 3D-mallintamista. Ilmaisohjelmaksi kurssin tarpeisiin on valikoitumassa Tinkercad, joka selainpohjaisena ei vaadi erillistä asennusta. Kurssille on myös tulossa vierailemaan korusuunnittelija, joka esittelee 3D-mallinnuksen jokapäiväistä käyttöä työssään. Osa oppilaiden itse mallintamista koruista on tarkoitus tulostaa.

Tammikuussa käynnistyvä Tietotekniikan jatkokurssi syventyy 3D-mallinnuksen ja -tulostuksen maailmaan hieman tarkemmin. Tavoitteena on herättää oppilaissa ajatuksia ja pohdintaa 3D-tulostuksen mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta. Vaikka aiheeseen mediassa silloin tällöin törmääkin, ei useimmilla ole tekniikasta tarkempaa käsitystä. 3D-tulostimen käyttäminen on myös oiva esimerkki tietotekniikan läsnäolosta raskaassa teollisuudessa, viihde - ja toimistokäyttö ovat nuorille tuttuja, mutta tietotekniikan läsnäolo kaikenlaisessa työelämässä saattaa yllättää.

Hämeenkylän koulun LUMA-viikoilla marraskuussa pyritään myös esittelemään 3D-tulostusta, suunnitelmat tarkentuvat syysloman jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti