maanantai 13. lokakuuta 2014

Valonpilkahduksia Kaitaalta!

Toukokuussa lähetimme printterit päivitettäviksi. Syksyn alussa tuntui, että taas täytyy aloittaa ihan alusta, kaivaa laite laatikostaan ja ryhtyä muistelemaan kytkentää yms. Nyt on kuitenkin kolmen opettajan voimin päästy tilanteeseen, että molemmat laitteet vaikuttavat toimivan, ja suutin ei ole vielä tukkeutunut kesken tulostuksen! Tulostusjäljessä on toki toivomista. Nyt on kuitenkin paremmat edellytykset yrittää hienosäätöä, kun perustoiminta on kunnossa. Päivityksen mukana tuli myös kelateline. Se mahdollistaa, että laitteen uskaltaa jättää oppitunnin aikana tulostamaan erilliseen tilaan.

Ohessa tehtäväidea, jota voisimme käyttää Kaitaalla vaikka 3. jakson lukion 3D-kurssilla, eli litteä, ornamenttimainen heijastin. Tämäntyyppiset muodot ovat osoittautuneet tulostuskelpoisiksi ja tämä oli myös melko nopea tulostaa (15 – 20 min). Heijastinmaalin käyttöidea tuli Hesarista, kun luin, että porojen sarvia käsitellään spreiaamalla ko. maalilla. Maali oli kalliihkoa, Lemmikkistore.fi:n tarjouksessa 23,50, ja sitä joutui käytttämään aika paljon. Oli se silti hauska kokeilu. Keltaisella tulostetun heijastimen sileä pohjapinta onnistui hienosti, se kestäisi katseen myös päivänvalossa. Tein nämä kokeilut tekniikkaharjoitteluna, koira on tehty Sketchupilla (vaativampi vapaa muoto, veisi paljon opetusaikaa) , korento Tinkercadilla (helppo nakki).


Heijastinidea

Langoilla on eroa?! Sama materiaali ja samat asetukset. Näkymä pohjapuolelta. Sinen ei ole sulanut yhtä paljon, tulos reikäisempi

Röpöinen pohja ei maalaamalla parane (eikä pinta). Sileä pinta taas näytti malattuna viimeistellyltä.

1 kommentti:

  1. Hienoa, että Kaitaalla on päästy vaikeuksien kautta voittoon. Heijastinten tulostaminen on erinomainen idea - hyvä huomata, että käyttökelpoisiin ajatuksiin voi törmätä vaikka missä:)

    VastaaPoista